Laserontharen

Haargroei is erfelijk bepaald, is vaak huidtype gebonden en het wordt beïnvloed door hormonen. Beharing kan tegenwoordig zeer effectief behandelt worden met laser.

Ontharen door middel van laser is gebaseerd op selectieve fotothermolyse. Dat wil zeggen doordat het pigment, dat in voldoende mate aanwezig moet zijn in de haarfollikel, warmte absorbeert waarna de haarfollikel wordt uitgeschakeld. Belangrijk is dat de haren voldoende pigment bevatten en donker van kleur zijn. Ook is de haargroeifase van belang want alleen in een actieve fase zal de laser de haarwortel bereiken en raakt deze beschadigd waardoor het haar niet meer kan groeien.
Er zijn geen mogelijkheden met laser om blonde, rode of grijze haren te behandelen.

 

Bij Skin kliniek wordt (over)beharing behandeld met de Alexandrite laser, een zeer  krachtige en veilige laser, die ook wel als gouden standaard wordt aangemerkt voor ontharen. Deze laser kan door de hoge absorptie van pigment ingezet worden tot huidtype drie.  
Naast de Alexandrite laser beschikken we bij Skin kliniek over een Nd:YAG laser die ingezet kan worden vanaf huidtype drie. Bij Skin kliniek kunnen we alle huidtypen veilig behandelen. Ook is het mogelijk om de laser gecombineerd in te zetten waardoor we nog betere behandelresultaten behalen.

Tijdens de behandeling wordt de huid gekoeld met koude lucht waardoor de behandeling goed te verdragen is. Na de behandeling is de huid wat gevoelig en rood. Rond de haren kan de huid licht gezwollen zijn. Er zijn gemiddeld acht behandelingen nodig voor een haarvermindering tussen de 80-90%.

Bij Skin kliniek wordt gewerkt met kwalitatief hoogwaardige laserapparatuur (Cynosure). Onze laserapparatuur voldoet aan alle wettelijke normen en eisen op het gebied van laserveiligheid.Tarieven Laserontharen
Gebieden Prijs per behandeling
Bovenlip € 75
Kin € 90
Wangen € 125
Hals € 125
Oksels € 100
Bikinilijn klein € 125
Bikinilijn medium € 165
Bikinilijn geheel € 200
Onderbenen € 250
Bovenbenen € 300
Borst € 225
Buik € 225
Schouders € 275
Rug € 325

Tarieven Combinatiebehandelingen laserontharen
Gebieden Prijs per behandeling
Oksels en bikinilijn M € 230
Boven- en onderbenen € 500
Bikinilijn M en onderbenen € 365
Borst en buik € 400
Rug en schouders € 500
Bovenlip en kin € 140