Plus magazine

Plus magazine
Categorie

Huidverzorging

Laser behandeling

Plus magazine

Annelijn van Ierland in Plus magazine over huidverzorging

Het voorjaar is de ideale maand om een bezoekje te brengen aan een huidtherapeut. Door de koude winter maanden kan de huid een wat doffe gloed gekregen hebben. Dit is goed te behandelen met peelings of een laser.

Een milde peeling met glycolzuur is ideaal om in het voorjaar te plannen, omdat het in tegenstelling tot een diepe peeling niet nodig is om daarna een aantal weken de zon te vermijden. Annelijn: “We brengen het glycolzuur in een vloeistof aan op de huid. Een oppervlakkig laagje van de huid wordt daardoor opgelost, inclusief de dode huidcellen”. 

Maar een behandeling met een laser behoort ook tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld de Nd: YAG laserbehandeling. “Dat is een milde laserbehandeling waarbij de huid volledig intact blijft. Je krijgt dus geen korstjes.” 

Tot slot is het van groot belang om je huid goed te beschermen tegen de zon. Ook al lijkt de zon in het voorjaar niet altijd even sterk; insmeren met een hoge factor (minimaal factor 30) is ten alle tijden noodzakelijk om je huid te beschermen tegen zonschade en huidveroudering.

Benieuwd naar de mogelijkheden om je huid te behandelen bij Skinkliniek?

Zowel peelings als een laserbehandeling behoren tot de mogelijkheden. Maak hier een afspraak.