Misschien dat ik deze week van schrik naar mijn mascara rende toen ik al op akkoord had gedrukt voor de online meeting. Ineens bedacht ik me dat ik mijn haar misschien wel had geborsteld, maar dat ik verder met een blotebillengezicht zat te werken. Niet dat dat uitmaakt, maar als ik een uur naar mezelf moet kijken (want eerlijk: je kijkt vaker naar jezelf dan naar collega’s) wil ik er graag een beetje leuk bij zitten.

Maar al die make-upvrije dagen doen veel goeds voor mijn huid. De tweede puberteit die zich afspeelde op mijn kin is voor driekwart opgelost en mijn moeder vroeg of ik stiekem naar de botoxkliniek was geweest, zo fronsloos is mijn voorhoofd. Tijd om Skin Klinieks  huidtherapeut Annelijn van Ierland te vragen wat we kunnen doen om dit zo te houden.

Annelijn, we zijn nog best veel thuis, is er iets waar we op moeten letten?

“Zorg dat je die dagelijkse huidroutine er wel goed inhoudt, ook al ga je niet de deur uit. Nu we veel thuis zijn pak je misschien wel een extra wandeling, waarbij je vooral zonnebrandcrème nodig hebt om je te beschermen maar ook de reiniging. Je hebt toch te maken met stoffen in de lucht, ook al is de luchtkwaliteit beter. Stel dat je last hebt van een onrustige huid, dan is het nog eens extra belangrijk om die routine erin te houden. Als je dat niet doet, dan gaan talg en vuil zich ophopen in je huid. Je kunt het zelfs al zien als je een avondje schoonmaken overslaat, de volgende dag is je huid dan net wat doffer. Reinig ’s avonds goed en verzorg de huid door crèmes. Denk dus niet dat het niet hoeft, omdat je geen make-up gebruikt en veel thuis bent.”

Ook onze huid komt een beetje uit intelligente lockdown, wat te doen?

“Ik ben voor wat specials toevoegen aan je routine, zoals ik ze noem. Denk aan een serum met antioxidanten, producten met vitamine C en E of maak bijvoorbeeld zelf een masker met avocado. Mijn advies is om vitamine A nu juist wat meer te laten staan, omdat je waarschijnlijk vaker in de zon komt. Nu alle praktijken weer open zijn maar we ook nog best veel thuis zijn, is dit hét moment om je huid aan te pakken met een laserbehandeling.”

Lees meteen even: wat laseren voor je huid doet.

Nog een tip waar we niet zo snel aan denken?

“Let op suikers, want die zijn niet goed voor je huid. Maak een smoothie met fruit, want dat is veel beter dan dat je naar een zak snoep grijpt en het is makkelijk klaarmaken nu we veel thuis zijn. Begin maar eens met ananas, daar zitten bakken vitamine C in, is goed voor het lichaam en je huid vindt het ook fijn. Voorwaarde is wel dat het vers is natuurlijk.”