Herkent u het huidbeeld van algemene roodheid en oppervlakkige pigmentatie in de huid? Uv-schade komt veel voor in het gezicht, hals en op het decolleté. Vaak ziet de huid er dof en niet egaal uit.

Bij Skin kliniek werken we met een hoogwaardig en specifiek IPL-apparaat (XPL van de firma Cynosure). Door het gebruik van specifieke filters behandelen we hiermee algemene roodheid in het gezicht, hals en op het decolleté. Ook kunnen we oppervlakkige pigmentatie en uv-schade goed verbeteren met deze behandeling en verbetert de huidconditie in het algemeen. Door een IPL-behandeling wordt de huid zichtbaar egaler. Deze behandeling kan – voor nog meer huidverbetering – goed gecombineerd worden met een peeling.

Hoe werkt een IPL-behandeling?

IPL is lichtenergie en heeft in tegenstelling tot laser een spectrum van verschillende golflengten. Bij een behandeling met IPL wordt een lichtflits afgegeven op de huid. Bij Skin kliniek gebruiken we afhankelijk van de behandelindicatie een specifieke filter op de IPL. Hierdoor kunnen we doelgericht en effectief behandelen.
Tijdens de IPL-behandeling voelt u warmte. Door de geïntegreerde koude luchtkoeling is de behandeling goed te verdragen.

Na de IPL-behandeling is de huid wat roder en licht opgezwollen, over het algemeen duurt dit een dag. Oppervlakkige uv-schade / pigmentatie zal na de IPL-behandeling wat donkerder kleuren.  Dit verdwijnt meestal na enkele dagen tot een week. Make-up mag u de dag na behandeling weer gebruiken.

Over het algemeen zijn er 2 tot 4 IPL-behandelingen nodig voor een optimaal resultaat, afhankelijk van de  huidconditie. Om de huid in goede conditie te houden, kan met de tijd een onderhoudsbehandeling nodig zijn.

IPL bij acne

De IPL waarover wij beschikken kan ook ingezet worden bij acne / onzuiverheden in de huid.
De acne bacteriën produceren porphyrine in de huid, wat weer als het doel fungeert voor de lichtenergie. De ontstekingscomponenten in de huid zullen verminderen.
Ook restplekjes die nog wat rood zijn / oppervlakkig pigment bevatten kunnen behandeld worden.

Bij Skin kliniek wordt gewerkt met kwalitatief hoogwaardige IPL apparatuur (Cynosure). Onze apparatuur voldoet aan alle wettelijke normen en eisen op het gebied van veiligheid.

Tarieven IPL (Intense Pulsed Light) voor huidverbetering

Gebieden Prijs per behandeling
Kin € 100,00
Voorhoofd € 125,00
Hals of wangen of handen € 150,00
Gelaat of decolleté € 200,00
Gelaat en hals € 250,00
Gelaat, hals en decolleté € 300,00

Plan een afspraak in!