Oppervlakkige vaatjes (Couperose) behandelingen

Couperose is een netwerk van oppervlakkige vaatjes in de huid. De zichtbare rode en/of blauwe vaatjes liggen vlak onder de oppervlakte van de huid. Deze oppervlakkige vaatjes in de huid dragen niet bij aan de functionele doorbloeding van de huid. Couperose zal niet vanzelf weg gaan.

Als u last heeft van algemene roodheid in het gezicht en oppervlakkige vaatjes (couperose) op wangen, neus en/of kin; dan zou u last kunnen hebben van Rosacea. Voor couperose bestaat een effectieve en veilige behandeling. Bij Skin kliniek wordt de 1064nm ND:YAG laser gebruikt om de oppervlakkige vaatjes effectief te behandelen.

Hoe werkt de ND:YAG laser tegen oppervlakkige vaatjes (couperose)?

De ND:YAG laser geeft lichtimpulsen met een hoge energie-intensiteit op een specifieke golflengte (1064nm). Deze laser kan zeer nauwkeurig ingesteld worden naar gelang het huidtype en soort vaatjes (rood, blauw, dik en dun) . Alleen het bloed in de vaatjes zal de warmte van de laser absorberen. Hierdoor worden de bloedvaatjes gecontroleerd beschadigd waarna het lichaam de vaatjes afbreekt en opruimt.

Behandeling met de ND:YAG laser geeft enige pijn, vergelijkbaar met kleine prikjes in de huid. Door de geïntegreerde koude luchtkoeling is deze laserbehandeling goed te verdragen.

Wat kan ik verwachten na de laserbehandeling?

Na de laserbehandeling is de huid wat roder en licht opgezwollen, over het algemeen duurt dit een dag. Soms kleuren vaatjes wat roder of zelfs blauw, dit verdwijnt meestal na enkele dagen.

Na de behandeling kunt u direct weer uw dagelijkse bezigheden hervatten. Make-up kunt u beter dezelfde dag niet meer gebruiken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de mate van oppervlakkige vaatjes in de huid zijn er één of meerdere laserbehandelingen nodig. Over het algemeen verminderen de oppervlakkige vaatjes met ongeveer 80%, wat een aanzienlijke verbetering geeft. Voor een nog beter resultaat kan aanvullend behandeld worden met IPL (intense pulsed light). Met deze specifieke IPL behandeling kan de algemene roodheid in de huid verminderen.
Het ontstaan van nieuwe haarvaatjes in de huid kan door laserbehandelingen niet voorkomen worden, waardoor met de tijd een onderhoudsbehandeling nodig kan zijn.

Bij Skin kliniek wordt gewerkt met kwalitatief hoogwaardige laserapparatuur (Cynosure). Onze laserapparatuur voldoet aan alle wettelijke normen en eisen op het gebied van laserveiligheid.

Tarieven laserbehandeling bij oppervlakkige vaatjes (couperose)

GebiedenPrijs per behandeling
Extra klein (enkele vaatjes)€ 85,00
Klein (neus)€ 130,00
Gemiddeld€ 180,00
Groot€ 240,00
Extra groot€ 320,00
Plan een afspraak in!