Home » Behandelingen » Oppervlakkige vaatjes (Couperose)

Oppervlakkige vaatjes (Couperose) behandelingen

Couperose is een netwerk van oppervlakkige vaatjes in de huid. De zichtbare rode en/of blauwe vaatjes liggen vlak onder de oppervlakte van de huid. Deze oppervlakkige vaatjes in de huid dragen niet bij aan de functionele doorbloeding van de huid. Couperose zal niet vanzelf weg gaan.

Als u last heeft van algemene roodheid in het gezicht en oppervlakkige vaatjes, ook bekend als couperose, op de wangen, neus en/of kin, dan zou rosacea de boosdoener kunnen zijn. Gelukkig biedt Skin Kliniek een effectieve en veilige behandeling voor couperose met behulp van de 1064nm ND:YAG laser.

Hoe werkt de ND:YAG laser tegen oppervlakkige vaatjes (couperose)?

De ND:YAG laser zendt lichtimpulsen uit met een hoge energie-intensiteit op een specifieke golflengte van 1064nm. Deze laser is nauwkeurig afstelbaar op basis van het huidtype en het type vaatjes (rood, blauw, dik of dun). Alleen het bloed in de vaatjes absorbeert de warmte van de laser, waardoor de bloedvaten gecontroleerd beschadigd worden en het lichaam ze later afbreekt en opruimt.

De behandeling met de ND:YAG laser kan enige pijn veroorzaken, vergelijkbaar met kleine prikjes in de huid. Dankzij de geïntegreerde koude luchtkoeling is deze laserbehandeling goed te verdragen.

Wat mag u verwachten na de laserbehandeling?

Direct na de laserbehandeling kan de huid wat roder zijn en licht opzwellen, meestal duurt dit slechts een dag. Soms kunnen vaatjes wat roder of zelfs blauw worden, maar dit verdwijnt meestal na enkele dagen.

U kunt na de behandeling meteen uw dagelijkse bezigheden hervatten, maar het is raadzaam om op de dag van de behandeling geen make-up te gebruiken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde laserbehandelingen varieert afhankelijk van de ernst van de oppervlakkige vaatjes in de huid. Over het algemeen zullen de oppervlakkige vaatjes met ongeveer 80% verminderen, wat aanzienlijke verbetering oplevert. Voor nog betere resultaten kan aanvullend worden behandeld met IPL (intense pulsed light). Met deze specifieke IPL-behandeling kan de algemene roodheid in de huid verminderd worden. Houd er rekening mee dat nieuwe haarvaatjes in de huid niet volledig kunnen worden voorkomen, dus periodieke onderhoudsbehandelingen kunnen in de toekomst nodig zijn.

Bij Skin Kliniek werken we met hoogwaardige laserapparatuur van Cynosure, die voldoet aan alle wettelijke normen en eisen op het gebied van laserveiligheid. U kunt erop vertrouwen dat u in bekwame handen bent voor uw couperosebehandeling.

Tarieven laserbehandeling bij oppervlakkige vaatjes (couperose)

GebiedenPrijs per behandeling
Extra klein€ 85,00
Klein (neus)€ 135,00
Gemiddeld (wangen en neus)€ 185,00
Groot (wangen, neus  en kin)€ 245,00
Extra groot  (gelaat en decollete)€ 325,00
Plan een afspraak in!