Bij deze dag past een mooie en stralende huid!

Trouwen is een van de meest bijzondere dagen uit iemands leven. Als bruid wil je er dan ook oogverblindend uitzien. Niet alleen voor je aanstaande, maar ook voor al je familie en vrienden. Hoe vaak komt het nu voor dat de hele dag om jou en je geliefde draait? Een stralende huid is die dag dan ook van cruciaal belang om je op je mooist te voelen.
Een belangrijke tip: begin niet op het laatste moment.

Wanneer je huid niet egaal is en je bijvoorbeeld last hebt van acne, oppervlakkige vaatjes (couperose) of pigmentvlekken dan is het goed om een aantal maanden voor de grote dag te beginnen met behandelingen. Met laserbehandelingen en peelings kunnen deze huidoneffenheden goed behandeld worden. Voor een optimaal resultaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig en het resultaat is meestal nog niet direct zichtbaar.

Wanneer je jouw huid in optimale conditie wil brengen en houden, zijn peelings de beste keuze. Er zijn verschillende soorten peelings; oppervlakkige en wat diepere. Een peeling met een hogere concentratie glycolzuur wordt het meest gebruikt en geeft je huid echt een boost. Een groot voordeel is dat deze peelings vrijwel geen hersteltijd hebben maar wel veel resultaat geven. De vloeistof die wordt aangebracht lost als het ware een laagje van de huid op, waarna een mooie frisse, gladde en stralende huid tevoorschijn komt. Ook zonbeschadigingen zoals oppervlakkige pigmentvlekjes worden minder zichtbaar en de aanmaak van collageen en elastine in de huid wordt gestimuleerd. Dus een cruciale tip naar aanloop van je grote dag; maak tijdig een afspraak bij een huidtherapeut die je kan helpen aan een mooie en stralende huid.

Een andere tip: zoek ook tijdig naar een goede haarstylist en visagist, om te kunnen stralen als nooit tevoren.

Annelijn van Ierland | Huidtherapeut | wetenschappelijk onderzoeker