Wist je dat laserontharen een van de meest effectieve manieren is om te ontharen? De meest gestelde vragen over laser en ontharen op een rij:
- Hoe lang blijven de haren weg bij laserontharing?
Hoe lang de haren wegblijven na laserontharen is bij iedereen verschillend en van een aantal factoren afhankelijk. Erfelijkheid, hormonen of haardikte bijvoorbeeld. Bij de een blijven de haren wel tot vijf jaar weg, terwijl de ander elk jaar terug zal moeten komen om langdurig van haartjes verlost te zijn. Helaas kunnen we dit niet van te voren bepalen, maar de behandelaar kan vaak na een aantal behandelingen wel een inschatting maken (aan de hand van het behaalde resultaat).
- Dus haar blijft niet voor eeuwig weg bij laserontharing?
Ons haar groeit in verschillende fasen. Zo is er een actieve haargroeifase -de anagene haargroei fase- , er is een tussenfase genaamd de katagene haargroei fase en tot slot is er de telogene haargroeifase. In de telogene haargroeifase is het haar in de rustfase. De haartjes bevinden zich nooit allemaal tegelijk in dezelfde fase, vandaar dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor het beste resultaat. Op een gegeven moment kan het lijken alsof haar weer teruggroeit. Dit zijn niet de behandelde haren, maar nieuwe haren die ontstaan, uit ‘slapende haarzakjes’ Hormonen en erfelijke aanleg spelen hierbij een rol.
- Kan je een donkere huid ontharen met laser?
Bij Skin kliniek behandelen we (over)beharing met de Alexandrite laser, een zeer krachtige en veilige laser, die ook wel als wordt gezien als de gouden standaard voor ontharen. Deze veilig en effectief worden ingezet tot huidtype drie.
Naast de Alexandrite laser hebben we bij Skin kliniek ook een Nd:YAG laser. Deze kan weer worden ingezet vanaf huidtype 3. Hierdoor kunnen we bij Skin kliniek alle huidtypen en huidtinten veilig behandelen.
- Hoe veel behandelingen heb ik nodig bij laserontharing?
Omdat niet alle haren tegelijk in dezelfde groeifase zitten en de haartjes ook met verschillende snelheid groeien, zijn er meerdere behandelingen nodig voor het beste resultaat. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig om tot goed resultaat te komen.
- Kan ik met laserontharing beginnen in de zomer?
Het goede nieuws is dat haartjes vrij snel na de behandeling uitvallen (ongeveer twee weken na de eerste behandeling). Beginnen in de zomer kan dus, toch raden we aan om al ruim voor de zomer met laserontharing te starten (het liefst in de winter). In principe kan je tot twee weken voor je op zonvakantie gaat kan je nog gelaserd worden. Zeker bij een lichte huid is het voor de laser lastig om onderscheid te maken tussen het pigment in de huid en het pigment in je haar. Word je dus donkerder door de zon en heb zijn je haartjes licht van kleur kan het zijn dat de laser de haartjes niet “ziet”. Ga je op vakantie laat dit dan altijd weten aan je behandelaar.
Bij Skin kliniek worden de laserbehandelingen uitgevoerd door getrainde en HBO opgeleide huidtherapeuten die gekwalificeerd en geregistreerd zijn in het kwaliteitsregister paramedici.
Laat je niet verleiden door goedkope aanbiedingen. Hoewel dit verleidelijk kan zijn, worden deze behandelingen vaak niet uitgevoerd door goed opgeleide huidtherapeuten. Daarnaast is het van belang dat er met kwalitatief hoogwaardige laserapparatuur wordt gewerkt die voldoet aal alle wettelijke normen en eisen op het gebied van laserveiligheid. Daar hangt een prijskaartje aan, maar je bent dan wel verzekerd van het beste resultaat.