SPF in huidverzorging, heeft dat zin? Het kan in elk geval geen kwaad. Maar wil je echt goed beschermd zijn, gebruik dan het liefst een aparte SPF.

Je kent vast het devies: gebruik elke dag -ja, elke dag- ook als het regent en bewolkt is een SPF. Handig dat er merken zijn die SPF aan hun dagcrèmes toevoegen. Toch kan het zijn dat dit alleen niet voldoende is. Waarom? De kans dat je er voldoende van aanbrengt is simpelweg heel klein. Je hebt namelijk ongeveer een halve theelepel SPF nodig voor je gezicht wil een SPF voldoende bescherming bieden. Het beste is dus om SPF apart aan te brengen, over je dagcrème en voor je make-up aanbrengt. Zo kun je gedurende de dag SPF makkelijk opnieuw aanbrengen om voldoende beschermd te blijven tegen de schadelijke effecten van de zon.

Welke crème gebruik ik het best onder mijn SPF?
Gebruik bij een droge huid het liefst een hydraterende crème. Dat klinkt misschien onlogisch, maar een vette crème kan de huid namelijk afsluiten, terwijl het belangrijker is om de huid eerst met vocht te verzorgen.

Heb je een vette huid die snel talg aanmaakt en puistjes ontwikkeld? Gebruik dan liever een crème die de talgproductie afremt en goed hydrateert. Meestal staat dit aangegeven op de verpakking.

Hoe vaak moet ik smeren?
Tweemaal daags een moisturizer of crème aanbrengen is ideaal, overdag gebruik je daaroverheen een aparte SPF. Gebruik een crème altijd op een gereinigde huid, eventueel met een exfoliant eronder voor de nacht. Belangrijk is wel dat er geen parfum en/of geurstoffen in je moisturizer of crème zit en geen irriterende alcoholen. Beide ingrediënten kunnen de huid flink irriteren en in combinatie met zon zorgen voor (meer) pigmentvlekken.

Welke crème is het best?
Ga het liefst voor een product die werkzame stoffen als vitamine E, C en hyaluronzuur bevat. Een pompflesje is hygiënischer dan een tube of potje en  helpt ook  bij het stabiel houden van de werkzame ingrediënten.

Bij Skin kliniek adviseren we de volgende producten:

Voor de normale, gecombineerde of vette huid:

https://www.eucerin.nl/producten/hypersensitive-skin/ultrasensitive-soothing-care-normal-to-combination-skin

Voor de droge huid:

https://www.etos.nl/producten/cetaphil-hydraterende-creme-120180763.html

https://www.cerave.nl/onze-producten/hydraterende-verzorgingen/hydraterende-gezichtscrème

https://www.deonlinedrogist.nl/drogist/cetaphil-hydraterende-creme-100gr.htm

Boek hier je gratis huidconsult.

Waar je op let bij het aanschaffen van vitamine C
Vitamine C oxideert  bij licht, zuurstof en vocht. Vitamine C producten doen het daarom het best in een luchtdichte verpakking. Oogt je crème of serum bruin, dan is dit een teken dat de vitamine C zijn werkzaamheid verliest.