Home » Huidaandoeningen » Huidaandoening Rosacea

Huidaandoening Rosacea

Als u last heeft van algemene roodheid in het gezicht en oppervlakkige vaatjes (couperose) op wangen, neus en/of kin; dan kunt u best wel eens last hebben van de huidaandoening Rosacea.

De huidaandoening Rosacea is een chronische en vaak vervelende huidaandoening die zich voornamelijk in het gezicht manifesteert. Met name vrouwen, maar ook mannen, kunnen hier last en mee te krijgen. Vooral in de leeftijdsgroep tussen de 30 en 60 jaar. Deze huidaandoening is verrassend gebruikelijk, met ongeveer 10% van de algemene bevolking die er op een bepaald moment in hun leven mee te maken krijgt.

Kenmerken huidaandoening Rosacea

Een van de meest voorkomende kenmerken van rosacea is de algemene roodheid in het gezicht, vaak vergezeld van zichtbare oppervlakkige vaatjes, ook bekend als couperose. Dit uiterlijke verschijnsel kan echter gepaard gaan met meer dan alleen roodheid en vaatjes. Sommige mensen met de huidaandoening rosacea ontwikkelen ook kleine bultjes en puistjes. En in ernstigere gevallen kunnen zelfs grotere ontstekingen in de huid optreden. Het is niet ongewoon dat rosacea ook de ogen aantast, wat vaak wordt omschreven als een licht brandend of stekend gevoel.

Oorzaak van de huidaandoening Rosacea

Hoewel de exacte oorzaak van rosacea onbekend is, hebben wetenschappelijke onderzoeken geleidelijk aan meer inzicht gegeven in de factoren die van invloed zijn op deze huidaandoening. Verschillende invloeden, zoals de aanwezigheid van de Demodex mijt, voeding, blootstelling aan UV-straling, het gebruik van bepaalde cosmetische producten en abrupte temperatuurveranderingen (zoals van kou naar warmte), kunnen rosacea verergeren.

Behandeling Rosacea

Gelukkig zijn er diverse behandelingsmogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van de specifieke klachten en kenmerken van rosacea. De algemene roodheid, oppervlakkige vaatjes, puistjes en bultjes kunnen doeltreffend verminderd worden met licht- en/of laserbehandelingen.

Bij Skin Kliniek begrijpen we dat rosacea niet alleen een fysieke uitdaging is, maar ook invloed kan hebben op het zelfvertrouwen en de levenskwaliteit van degenen die eraan lijden. Onze ervaren huidtherapeuten zijn er om te helpen.

Voor en na foto’s

Daarnaast willen we graag de resultaten van onze behandelingen delen, zodat u een beter beeld krijgt van de mogelijke verbeteringen die u kunt bereiken. Hieronder vindt u voor- en na-foto’s van cliënten die bij Skin Kliniek kwamen voor de behandeling van rosacea, waardoor u de impact van de behandelingen op hun huid kunt zien.

Bekijk hier de behandelingen om rosacea en couperose te behandelen