Rosacea

Rosacea

Als u last heeft van algemene roodheid in het gezicht en oppervlakkige vaatjes (couperose) op wangen, neus en/of kin; dan kunt u best wel eens last hebben van Rosacea.

Rosacea is een vervelende chronische huidaandoening in het gezicht. Met name vrouwen, maar ook mannen, tussen de 30 en 60 jaar kunnen ermee te maken krijgen. Ongeveer 10% van de algemene bevolking krijgt deze huidaandoening.

De algemene roodheid in het gezicht en oppervlakkige vaatjes (Couperose) kunnen ook gepaard gaan met kleine bultjes en/of puistjes, soms zelfs met grotere ontstekingen in de huid. Naast deze huidproblemen kan men ook last hebben van de ogen. Vaak aangeduid als een licht brandend of stekend gevoel.

De oorzaak van Rosacea is onbekend. Wel weten we steeds meer over Rosacea. Vanuit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is duidelijker geworden wat de invloeden zijn op dit huidbeeld. Onder andere de Demodex mijt, voeding, UV straling, cosmeticaproducten en de overgang van kou naar warm kunnen Rosacea verergeren.

Behandeling

Afhankelijk van de klachten en het huidbeeld kunnen de verschillende kenmerken van Rosacea behandeld worden. De algemene roodheid, oppervlakkige vaatjes en puistjes/bultjes kunnen goed verminderen door licht- en/of laserbehandelingen.

Voor en na foto’s 

Bekijk hieronder de voor en na foto’s van cliënten die bij Skin kliniek kwamen om hun Rosacea te behandelen.

Bekijk hier de behandelingen om rosacea en couperose te behandelen