Home » Huidverbetering » Gevoelige huid

Gevoelige huid

Een geïrriteerde en gevoelige huid kan erg vervelend zijn. De huid voelt schraal aan en kan branderig zijn, droog en gevoelig.
Allereerst is het erg belangrijk om te weten wat precies de oorzaak is.

Het ouder worden is een natuurlijk proces dat de huid aanzienlijk beïnvloedt. Naarmate de jaren verstrijken, verliest de huid haar vermogen om vocht vast te houden, wat resulteert in een drogere, gevoeligere huid. Deze veranderingen kunnen variëren van subtiel tot opvallend en zijn vaak een bron van zorg voor velen. Er zijn echter nog andere factoren die een gevoelige huid kunnen veroorzaken, zoals huidaandoeningen.

Een veelvoorkomende huidaandoening die de huid gevoelig maakt, is rosacea. Rosacea kenmerkt zich door symptomen zoals roodheid, zichtbare bloedvaten en soms zelfs bultjes op het gezicht. Deze aandoening kan de huid gevoeliger maken voor prikkels en invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, wind en bepaalde voedingsmiddelen. Mensen met rosacea moeten extra voorzichtig zijn om hun huid te beschermen en ontstekingen te voorkomen.

Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan huidgevoeligheid is de verstoring van de barrièrefunctie van de huid. De huid fungeert als een beschermende barrière die het lichaam scheidt van de buitenwereld. Wanneer deze barrière wordt aangetast of verzwakt, kan de huid gevoeliger worden voor externe factoren zoals vervuiling, allergenen en irriterende stoffen. Het handhaven van een gezonde barrièrefunctie is cruciaal voor de algehele gezondheid en conditie van de huid.

Het is essentieel om een professioneel advies in te winnen om de specifieke behoeften van uw huid te begrijpen en effectieve zorgmaatregelen te bepalen. Tijdens een consult met onze huidtherapeuten kunnen zij uw huid grondig beoordelen. Uiteraard rekening houdend met factoren zoals uw leeftijd, huidaandoeningen en de algehele gezondheid van uw huid. Op basis van deze evaluatie kunnen wij u waardevolle richtlijnen en aanbevelingen geven voor de beste zorg en producten die aan uw specifieke behoeften voldoen. Dit professionele advies kan helpen bij het herstellen en behouden van de gezondheid en schoonheid van uw gevoelige huid.

Bij Skin kliniek bieden we voor een gevoelige huid een speciaal behandelpakket aan:

Tarieven

BehandelingPrijs per behandeling
Gelaat huidverbetering (4x peeling + 4x laser)€ 995,00