In een interview met de Margriet beantwoord Annelijn van Ierland verschillende vragen over peelings. Hierbij de belangrijkste facts op een rijtje:

Wat doet een peeling precies?
“Bij een behandeling met zuurconcentraties vanaf twintig procent wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Beschadigingen door de zon of oppervlakkige pigmentvlekjes kunnen minder zichtbaar worden. De huid kan beter vocht vasthouden en de algehele conditie van de huid zal verbeteren”. Een peeling kan gezien worden als een onderhoudsbeurt. Het vertraagt het proces van huidveroudering en de huid kan beter vocht vasthouden.

Welke peeling past bij mijn huid?
Voor elk huidtype is een verschillende peeling beschikbaar. Zelfs de gevoelige huid heeft baat bij een peeling.
• Huidveroudering tegengaan: dan raden wij aan om peelings te gebruiken met een hoge concentratie glycolzuur.
• Huid met pigmentvlekjes: ook in dit geval kan een peeling met glycolzuur veel effect hebben. “Meestal is een aanvullende behandeling met laser of licht nodig, waarbij de vlekken doelgericht worden aangepakt.” Aldus Annelijn
• Huid met zichtbare bloedvaatjes (couperose): bij couperose wordt er een milde peeling aangeraden. Annelijn: “Daarnaast zouden de oppervlakkige rode vaatjes goed kunnen worden verwijderd met laserbehandelingen.”
• Huid met volwassen acne: een peeling met hoge concentraties salicylzuur en glycolzuur kunnen acne aanzienlijk verminderen. Annelijn: “Salicylzuur is vet oplosbaar en hierdoor goed geschikt voor de vette of acnehuid. Het zuur lost de dode huidcellen als het ware op en dringt ook wat dieper de porie in”.

Kan je ook zelf een peeling uitvoeren?
“Ja, maar het is belangrijk dat je in dat geval voor een milde peeling kiest. Je zou een exfoliant (zo wordt een peeling voor thuisgebruik genoemd) met glycolzuur en salicylzuur kunnen gebruiken”. Peelings voor thuisgebruik bevatten lagere concentraties zuren, waardoor thuisgebruik veilig is. Maar wil je de huid aanzienlijk en effectief verbeteren, dan is het wel aan te raden om een huidtherapeut te bezoeken. Huidtherapeuten mogen peelings uitvoeren met hoge concentraties zuren, Soms tot wel zeventig procent.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor peelings bij Skinkliniek? Een peeling is al mogelijk vanaf 65 euro, maak hier een afspraak.

Klik op de afbeelding hierboven om het artikel te lezen