Als de deur van het vliegtuig zich sluit en het ventilatiesysteem op standje extra droog gaat, dan springen de lijntjes in mijn voorhoofd. Ik geloof zelfs dat als je er een emmer water tegenaan zou gooien de craquelé nóg niet gehydrateerd raakt. Dit hoeft niemand trouwens op te vatten als uitdaging. Maar omdat we graag een beetje goed gelukt voet aan de grond zetten, trok ik onze huidexpert Annelijn van Ierland (je weet wel, van Skin Kliniek) even aan haar mouw. Kun jij daar mooi je voordeel mee doen als je opstijgt.

Je huid wordt droger in een vliegtuig, je houdt makkelijker vocht vast en zeker op een langere vlucht is de doorbloeding niet zo lekker als normaal. Even de boel afschminken, smeren en weer opnieuw opmaken is bij ons onderdeel van de vliegroutine, maar er is méér dat je kunt doen.

1. Eigenlijk hoef je maar één ding te doen: goed smeren. Dat kan gewoon met een basiscrème zijn zoals cetomacrogol, maar ook vaseline werkt goed. Alles om je huid gehydrateerd te houden. In de meest ideale situatie doe je dat een paar keer, die dag.

2. Natuurlijk kun je gewoon make-up gebruiken, maar het is minder handig door de vettere crèmes. Hou het daarom bij je ogen.

3. Voor je handen: gebruik een desinfecterende gel, want vliegtuigen zijn meestal niet zo heel fris.

4. Drink veel water. Moet natuurlijk altijd, maar vooral in het vliegtuig is het extra nodig.

5. Je benen zijn minstens zo belangrijk, zeker als je last hebt van spataderen of makkelijk vocht vasthoudt. Beweeg je tenen en maak af en toe een wandelingetje door het vliegtuig om te zorgen dat het bloed blijft stromen.

6. En vlieg je naar een zonnig oord? Stop dan een kleine tube zonnebrandcrème in je handbagage, zodat je je meteen in kan smeren. Je huid beschermen met SPF is nummer één in je huid mooi houden.

P.S.: Stay tuned, want binnenkort vertelt Annelijn je precies wat te doen voor je huid als je net terug bent van vakantie.

P.P.S.: Je kan natuurlijk ook gewoon zelf bij Annelijn langs voor advies, kijk zelf maar even wat ze voor je kan doen.

vliegen-reizen-beauty-annelijn-skinkliniek