Een mooiere huid door dagelijks smeren met zonnebrandcrème

Het is bekend dat crèmes  met een SPF(Sun Protection Factor) de huid beschermen tegen huidveroudering door de zon. Maar helpt het smeren van een zonnebrandcrème ook tegen al zichtbare tekenen van huidveroudering?

Recent is er een interessant onderzoek gepubliceerd over de het dagelijks smeren van SPF30 crème bij al opgelopen UV schade in de huid.

DOEL VAN HET ONDERZOEK
Het doel van dit onderzoek was om de werkzaamheid van het gebruik van een zonnebrandcrème met SPF30, bij al opgelopen UV schade in de huid, gedurende 1 jaar te evalueren.

Een groep van 32 personen hebben gedurende 1 jaar dagelijks het gehele gezicht ingesmeerd met een zonnebrandcrème met SPF 30.
Eens per kwartaal werden alle personen ter evaluatie gezien door een dermatoloog.

RESULTATEN 
Na 12 weken dagelijks smeren met SPF30 crème was er al enige huidverbetering zichtbaar. Deze verbetering werd doorgezet.

Resultaat na een jaar smeren met SPF 30
De huidstructuur, de frisheid van de huid en de mate van pigmentatie/pigmentvlekken waren de meest verbeterde huidaspecten aan het eind van het onderzoek (40% tot 52% verbetering ten opzichte van baseline).
Alle patiënten zagen een verbetering van de huidtextuur.

CONCLUSIE
Het dagelijks gebruik van een SPF30 crème in het gezicht kan zichtbaar de tekenen van huidveroudering / al opgelopen UV schade in de huid verminderen, dat naast het voorkomen van bijkomende huidbeschadiging door de zon.
Het is dus nooit te laat om je huid goed in te smeren.

Annelijn van Ierland | Skin kliniek

Bron:
Daily Use of a Facial Broad Spectrum Sunscreen Over One-Year Significantly Improves Clinical Evaluation of Photoaging
Randhawa, Manpreet PhD; Wang, Steven MD; Leyden, James J. MD; Cula, Gabriela O. PhD; Pagnoni, Alessandra MD; Southall, Michael D. PhD

Dermatologic Surgery, December 2016
Vol. 42 – Issue 12: p 1354–1361