Skin kliniek in NOUVEAU

Oestrogenen zorgen ervoor dat de huid elastisch blijft. Naarmate de overgang nadert worden er minder oestrogenen aangemaakt, wat er uiteindelijk ook voor zorgt dat de huid droger en dunner wordt. Hierdoor ontstaan rimpels.

 

Annelijn heeft vanuit haar achtergrond als wetenschappelijk onderzoeker en huidtherapeut het volgende advies gegeven: “De huid wordt doorgaans van binnenuit gehydrateerd door de aanwezigheid van waterbindende stoffen zoals hyaluronzuur. Die worden aangemaakt door oestrogenen. Door de afname van oestrogenen verminderen deze waterbindende stoffen en neemt het collageen-en elastinegehalte in de huid af. Hierdoor wordt de huid droger en minder dik.

 

Uit onderzoek blijkt dat vanaf de menopauze de hoeveelheid collageen jaarlijks met 2,1% afneemt.’ Op de vraag of het slikken van hormonen kan dienen als bron van jeugd antwoord Annelijn: ‘Het is een afweging die ieder voor zich moet maken. Hormonen kunnen helpen om huidveroudering tegen te gaan, maar ik vraag me wel af of dit opweegt tegen de bijwerkingen en risico’s. Dan kun je wellicht beter peelings en laserbehandelingen doen. Die verbeteren de huidconditie en versterken het collageen, waardoor het proces van verouderen wordt vertraagd.’
Meer informatie?