Wat zorgt ervoor dat onze huid ouder wordt?

Huidveroudering; we krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken. Het natuurlijke verouderingsproces van de huid kunnen we niet veranderen.

Met de tijd vertraagt de cel vernieuwing in de huid waardoor de huid er doffer en minder stralend uit gaat zien. De huid verliest het vermogen om goed vocht vast te houden wat zorgt voor een drogere huid. Daarnaast zal het volume in het gezicht afnemen waardoor ons gezicht de jeugdige volheid verliest. Ook kunnen er met de tijd fijne lijntjes, rimpels, oppervlakkige vaatjes en pigmentvlekken ontstaan.

Omgevingsfactoren en leefstijl doen er nog een schepje bovenop. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat juist de externe factoren veel invloed hebben op de veroudering van onze huid. Verreweg de grootste bron van veroudering van de huid is een opeenstapeling van blootstelling aan zon. Dit is goed te zien aan de huid van gezicht, hals, decolleté en handen. Met de tijd ontstaan er pigmentvlekken, wordt de structuur van de huid grover, ontstaan er lijntjes / rimpels en gaat de algehele conditie van de huid achteruit.

Goed nieuws! Er is wat aan te doen.
Peelings met hogere concentraties glycolzuur stimuleren de aanmaak van collageen en elastine in de huid waardoor het proces van huidveroudering vertraagt. Door deze peeling zal de algehele huidconditie verbeteren, de huid zal er frisser en stralender uitzien en kan weer beter vocht vasthouden.

IPL voor een egale huid
Door het gebruik van specifieke filters wordt algemene roodheid in het gezicht en op het decolleté behandeld. Ook kunnen oppervlakkige pigmentatie en uv-schade goed verbeteren met deze behandeling én verbetert de huid in het algemeen door een IPL behandeling. Zichtbare vaatjes kunnen goed behandeld worden met laser.

Annelijn van Ierland  |  Skin kliniek