Rode vaatjes in je gezicht

Het lijkt erop dat het einde van de winter eindelijk in zicht is. Dat betekent dat het voorjaar voor de deur staat en wat is er nu fijner om dit seizoen in te luiden met een frisse en egale huid?

De winter laat vaak zijn sporen na, veel mensen hebben last van een droge en doffe huid. Doordat wij in de winter vaak te maken hebben met de overgang van koude naar warme temperaturen, kan dit vaak leiden tot een rode en gevoelige huid. Het kan zomaar zijn dat je last hebt gekregen van couperose. Dit zijn rode en oppervlakkige vaatjes in de huid. Deze vaatjes hebben geen echte functie in de huid. Couperose kan er tevens voor zorgen dat de huid er onrustig en minder egaal uitziet. Helaas gaan deze vaatjes niet vanzelf weg. Maar met behulp van een laser kan couperose op een veilige manier behandeld worden.

Wat voor soort laser gebruikt Skin kliniek?
Voor de behandeling van couperose maken wij bij Skin kliniek gebruik van de ND:YAG laser; een laser die goed geschikt is voor de behandeling van couperose. Deze laser geeft lichtimpulsen met hoge energie intensiteit op een specifieke golflengte (1064nm). De laser wordt nauwkeurig ingesteld afhankelijk van het huidtype en de conditie van de vaatjes. Het is een veilige en veelgebruikte behandeling. Door de lichtimpulsen zal het bloed in de vaatjes de warmte van de laser absorberen. Hierdoor worden de bloedvaatjes gecontroleerd beschadigd, waarna het lichaam de vaatjes afbreekt en opruimt. De huid blijft bij deze behandeling intact.

Ben je benieuwd naar de couperose behandeling bij Skin kliniek? Neem gerust contact met ons op!

Annelijn van Ierland | Huidtherapeut | wetenschappelijk onderzoeker
Skin kliniek