Heb jij last van rode wangen?

Rode wangen, het staat vaak wel gezond maar als je er last van hebt kan dat echt vervelend zijn.

Nu de zomer voorbij is en we weer richting de winter gaan kan het zomaar zijn dat je meer last van rode wangen begint te krijgen. Wanneer de huid droger en gevoelig is, voelt de huid vaak schraal aan en ziet deze er roder uit. De huid beschermt je tegen allerlei invloeden van buitenaf zoals kou en bacteriën. Een goede barrière functie van de huid is dus erg belangrijk.

Als je last hebt van rode wangen is de kans groot dat je couperose hebt. Er zijn dan kleine rode, soms blauwe oppervlakkige vaatjes in de huid zichtbaar. Het ontwikkelen van couperose is erfelijk bepaald. Factoren als temperatuurwisselingen en blootstelling aan uv-straling hebben er ook invloed op. Deze oppervlakkige vaatjes in de huid hebben geen functie en gaan niet vanzelf weg. Voor couperose bestaat een veilige en effectieve laserbehandeling, waarmee het vaak lukt de vaatjes met wel 80% te verminderen.

Heb je naast oppervlakkige vaatjes ook last van een gevoelige huid, algemene roodheid, kleine bultjes/ontstekingen in de huid? Dan kan het goed zijn dat er sprake is van Rosacea.

Skin kliniek | Annelijn van Ierland