Skin kliniek in Vogue

In de April editie van de Vogue is een artikel gewijd aan de donkere huid. Want moet je een donkere of getinte huid nu anders behandelen dan een blekere huid? Annelijn van Ierland oprichter van Skin kliniek in Utrecht: “Het is niet nodig om andere huidverzorging te gebruiken, het is belangrijker om te kijken naar de huidconditie. Is de huid droog, vet of gevoelig voor acné en welke behoefte heeft de huid. Het is belangrijk om daar je verzorging op af te stemmen”.

Laserbehandeling
Een belangrijke boodschap van Annelijn is om goed op te letten met laserbehandelingen, want niet alle lasers zijn geschikt voor een donkere huid.
“Een groot deel van de lasers is niet geschikt voor een donkere huid, doordat pigment het licht van de laser of IPL (Intense Pulsed Light) absorbeert. Je krijgt dan geheid problemen als brandwondjes, waardoor je weer littekenvorming krijgt. Lasers die op een specifiek doel werken (bijvoorbeeld een speciale Nd:YAG-laser ) zijn wel geschikt. Je kunt er acné mee bestrijden, ontharen en de huid in het algemeen verbeteren.” Aldus Annelijn.

Zonbescherming
Je huid beschermen tegen de zon is ten alle tijden cruciaal. Annelijn: Uv-a- en uv-b-straling dringen ook door bij een donkere huid en veroorzaken daardoor ook schade”.
Dus voor alle huidtypen geldt; smeer je huid goed in tegen de zon!

Lees het gehele artikel hier!