Tips voor je huid om de winter mee door te komen

Naarmate het buiten kouder wordt zal ook de lucht minder vochtig zijn. De verwarming die binnen aan staat doet daar nog een schepje bovenop. De huid verliest meer vocht dan normaal.
Een luchtbevochtiger of bakje water op de verwarming is dan geen slecht idee!

De beste manier om het droger worden van de huid zoveel mogelijk tegen te gaan is meer en vooral ook vaker smeren. Gebruik gerust ‘s avonds eens een dun laagje vaseline, lanettecrème of wat olie op je huid.

Douche niet te warm, hoe lekker dat ook is als het buiten koud is. Want daardoor wordt je huid nog droger. Ook kan je beter je huid alleen ‘s avond reinigen met een cleanser.

Blijf SPF gebruiken
Ga je op een mooie winterse dag naar buiten? Bescherm dan je huid met een SPF crème, want ook in deze tijd van het jaar is er voldoende UV straling, waardoor je huid kan beschadigen. Factor 15 is dan voldoende. Ga je op wintersport kies dan voor een SPF30 of hoger, sneeuw weerkaatst UV straling waardoor deze nog intensiever wordt.

Vergeet je handen niet!
Smeer ook je handen regelmatig in, want ook die krijgen het in de winter te verduren. In ieder geval elke keer na het wassen en ‘s avonds voor het slapen, bijvoorbeeld met wat jojoba olie.

En je lippen..
De lippen kunnen zich nog minder goed vet houden, ze hebben namelijk geen talgklieren. Zeker in de winter extra smeren dus! En daarvoor kan je prima vaseline gebruiken. Heb je last van velletjes op je lippen, scrub deze er dan voorlichting vanaf met een beetje olie en fijne kristalsuiker.

Annelijn van Ierland | Huidtherapeut | Wetenschappelijk onderzoeker
Skin kliniek