Je hebt vast al eens gehoord dat vitamine C fantastisch is voor de huid. Waarom?

Als ingrediënt is  de werking van vitamine C wetenschappelijk bewezen. Volgens onderzoek kan het helpen bij het vertragen van vroegtijdige huidveroudering, het kan zonschade helpen voorkomen en het helpt rimpels, pigmentvlekken en acne verlichten. Hoe dat zit?

Dit kan vitamine C allemaal
Vitamine C is een anti-oxidant, waardoor UV-schade door de zon beperkt wordt. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende werking waardoor het kan helpen bij het verminderen van acne. Maar daar stopt dit mooie ingrediënt niet. Vitamine C helpt ook bij de aanmaak van collageen, waardoor het de huid verstevigd. Let wel, je hebt een percentage nodig van minimaal 4% om van deze voordelen te kunnen genieten. Let er dus op dat vitamine C als ingrediënt bovenaan de ingrediëntenlijst staat (in het bovenste 1/3 deel). Let op: in combinatie met vitamine E werkt vitamine C het best.

Vitamine C tip
Gebruik je vitamine C om de huid te verstevigen? Combineer je vitamine C treatment met een laserbehandeling

Waar je op let bij het aanschaffen van vitamine C
Vitamine C oxideert  bij licht, zuurstof en vocht. Vitamine C producten doen het daarom het best in een luchtdichte verpakking. Oogt je crème of serum bruin, dan is dit een teken dat de vitamine C zijn werkzaamheid verliest.