Wist je dat je huid reinigen de belangrijkste stap is binnen je skin-care routine? Een goed gereinigde huid oogt minder dof en straalt van gezondheid. Maar welke reiniger is het best?

Gedurende de dag verzamelt de huid vuil. Denk dan bijvoorbeeld aan zweet, talg, vuil, allerlei stoffen van buiten en fijnstof. Reinig je de huid niet dan kan dit ervoor zorgen dat de huid dof oogt en verstopt raakt. Gevolg? Puistjes, roodheid en andere ellende. Wil je een mooie huid dan is reinigen dus een must. Bovendien worden werkzame ingrediënten uit serums en crèmes beter opgenomen door de huid wanneer deze goed gereinigd is.

Hoe kies je een goede reiniger?

Draag je make-up? Dan is het beste om de huid eerst met een plantaardige olie te reinigen. Door het vet van de olie lost make-up op en kan je het zo makkelijk verwijderen. Een olie die hier goed voor werkt is jojoba olie omdat deze olie het meest overeen komt met ons eigen huideigen talg. Hierdoor houdt het de talgproductie in balans. Daarnaast heeft jojoba olie ontstekingsremmende eigenschappen (fantastisch voor de onzuivere huid) en heeft het regeneratieve eigenschappen. Echt een wonderolie dus.

Nadat je de make-up hebt verwijderd met olie, gebruik je het liefst een wateroplosbare cleanser. Bij Skin kliniek adviseren we de volgende cleanser producten:

  • Cetaphil Cleanser

https://www.cetaphil.nl/producten/gezicht/gentle-skin-cleanser/302990110227.html

  • Neutral Face Wash Lotion Parfumvrij: (alleen ’s avonds, in de ochtend water)

https://www.neutral.nl/producten/gezichtsverzorging/neutral-face-wash-lotion.html

Hoe reinig ik mijn huid met een cleanser?

In principe volstaat het om 1x per dag te reinigen, het beste is om dit in de avond te doen.

Maak de huid -indien je make-up gebruikt- nadat je de huid hebt gereinigd met olie- nat met lauw water en masseer het reinigingsproduct met schone handen over de huid. Spoel de huid af (met lauw water) en dep deze droog. Eventueel kun je de huid daarna verfrissen met een lotion of gezichtsspray.

Kan je de huid te vaak reinigen?

Dat kan absoluut! Door te goed of te vaak je huid te reinigen kan je de huidbarrière aantasten. Zeker als je agressieve reinigingsproducten gebruikt. Raakt de huidbarrière verstoord kan de huid geïrriteerd raken, waardoor huidproblemen ontstaan of verergeren. Kies dus altijd voor milde reinigers!