Home » Behandelingen » Acne en littekens

Acne en littekens behandelingen

Als je last hebt van acne en littekens, kan dat erg vervelend zijn. Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen en komt in verschillende mate voor van mild tot ernstig. Veel mensen krijgen er in de loop van het leven mee te maken. Acne komt het meest voor bij tieners en jong volwassenen, maar kan ook op latere leeftijd voorkomen.

Tegenwoordig zijn er verschillende behandelmogelijkheden die ervoor zorgen dat de huid rustiger wordt. Recent wetenschappelijk onderzoek laat zien dat wanneer je eerder start met de juiste behandeling van actieve acne, je minder kans hebt op het ontstaan van acne littekens.

Waardoor ontstaat acne?

Aan de basis van het ontstaan van acne ligt een overmatige talgproductie, welke ontstaat onder invloed van hormonen. Ook erfelijkheid speelt een rol bij het ontstaan van acne. Daarnaast zijn er factoren die de ernst van de acne beïnvloeden. Onder andere stress en het gebruik van verkeerde cosmetica producten kunnen acne verergeren.

Peeling

Peeling behandelingen met hogere concentraties salicylzuur en glycolzuur kunnen acne goed verbeteren. Onzuiverheden in de huid ontstaan wanneer een porie verstopt raakt door een opstapeling van oude / dode huidcellen. Normaal gesproken raakt de huid deze huidcellen vanzelf kwijt. Wanneer de huid meer talg begint te produceren, kunnen deze huidcellen in de poriën vast blijven zitten, waardoor ze verstopt raken en er onzuiverheden ontstaan. Bij een peeling lossen de zuren als het ware een laagje van de huid op waardoor de poriën minder verstopt raken. Salicylzuur is vet oplosbaar en dringt daardoor dieper de poriën in. Daarnaast werkt salicylzuur ontstekingsremmend.

Laser / IPL inzetten tegen acne

Doordat de Nd:YAG laser dieper de huid kan binnendringen worden ook de talgklieren bereikt. Binnen de poriën vermenigvuldigen bacteriën zich snel, de porie raakt ontstoken en er ontstaat een puistje. Deze bacteriën (propionibacterium acnes) worden soms ook wel aangewezen als de oorzaak van acne. Al komen ze ook (in mindere mate) voor bij mensen zonder actieve acne. Behandelingen met deze laser pakken de bacteriën aan en remmen de talgproductie.

De IPL waarover wij beschikken kan ook goed ingezet worden bij acne / onzuiverheden in de huid. De acne bacteriën produceren porphyrine in de huid, wat weer als het doel fungeert voor de lichtenergie. De ontstekingscomponenten in de huid zullen verminderen. Ook restplekjes die nog wat rood zijn / oppervlakkig pigment bevatten kunnen behandeld worden en goed verbeteren met IPL.

Effect van de acne en littekens behandelingen

Een groot voordeel is dat deze behandelingen, naast het verminderen van actieve acne, ook de algemene huidconditie verbeteren. Deze behandelingen helpen de huid herstellen en kunnen oppervlakkige acne littekens verminderen. Daarnaast kunnen ook diverse lokale middelen in combinatie met de juiste huidverzorging ingezet worden bij de behandeling van acne.

Huidtherapeut Annelijn van Ierland zal uw huid tijdens het consult beoordelen en u persoonlijk advies geven over welke behandeling of behandelcombinatie het beste voor u is.

Tarieven Peeling bij Acne

GebiedenLosse behandelingAbonnement (8 keer)
Gelaat of decolleté€ 95,00€ 650,00
Gelaat en hals€ 120,00€ 825,00
Gelaat, hals en decolleté€ 140,00€ 950,00
Diepte reiniging€ 45,00

Tarieven IPL of Laserbehandeling bij Acne

GebiedenPrijs per behandeling
Kin of neus€ 115,00
Voorhoofd€ 135,00
Wangen€ 170,00
Gelaat€ 220,00
Plan een afspraak in!