Home » Behandelingen » Peeling

Peeling behandelingen

Met de tijd vertraagt de celvernieuwing in de huid, komt UV-schade meer naar de oppervlakte en gaat de algehele huidconditie achteruit. De huid zal er doffer en minder stralend uit gaan zien. Ook kan de structuur van de huid grover worden en fijne lijntjes kunnen ontstaan. Een peeling kan de huid in goede conditie brengen / houden en veroudering van de huid verminderen en tegen gaan. Bij Skin kliniek worden diverse peeling behandelingen aangeboden, die specifiek afgestemd worden op uw huid.

Bij een peelingbehandeling wordt een vloeistof met een bepaald zuur op de huid aangebracht. Het zuur lost als het ware een laagje van de huid op; een mooie  frisse huid wordt zichtbaar.

Glycolzuur

Glycolzuur is een stof die gewonnen wordt uit rietsuiker en is één van de meest gebruikte oppervlakkige peelings. Bij Skin kliniek wordt gebruik gemaakt van hogere concentraties glycolzuur, waardoor de aanmaak van collageen en elastine in de huid wordt gestimuleerd. Deze peeling heeft een positieve invloed op huidveroudering waardoor dit proces vertraagt. Ook kunnen zonbeschadigingen in de huid en oppervlakkige pigmentvlekjes minder zichtbaar worden gemaakt. De algehele conditie van de huid zal verbeteren, hij zal er frisser en stralender uitzien en kan weer beter vocht vasthouden.

Peeling met Salicylzuur

Dit is eveneens een oppervlakkige peeling. Salicylzuur is vetoplosbaar en dringt dieper de poriën in, daarnaast werkt salicylzuur ontstekingsremmend.  Deze peeling is daardoor goed geschikt voor de behandeling van actieve acne en onzuiverheden.

Bij Skin kliniek bieden we ook peelings aan waar zowel glycolzuur als salicylzuur in zit. Naast de combinatie van zuren, wordt ook het percentage zuur precies afgestemd op uw huidtype / huidprobleem. Ook een gevoeligere huid kan  bij ons behandeld worden.

Na de peeling behandeling

Na een peelingbehandeling met glycolzuur en / of salicylzuur is enige roodheid zichtbaar, meestal verdwijnt dit binnen een enkel uur tot een dag. U kunt uw dagelijkse activiteiten direct weer hervatten.

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Een glycolzuur- / salicylzuurpeeling kan als losstaande behandeling gegeven worden. Voor  nog meer huidverbetering worden deze peelingbehandelingen vaak gecombineerd met een laser- en/of IPL behandeling. Tijdens het consult kunnen wij u hier goed advies over geven.

TCA Peeling

Voor de huid die meer veroudering toont, zoals fijne lijntjes, rimpels en uv-schade, is een TCA peeling geschikt. Voor deze intensievere peeling wordt de stof trichloorazijnzuur (TCA) gebruikt. Er wordt een oppervlakkige laag van de huid afgehaald waardoor de huid zich gaat vernieuwen. De huid wordt er gladder en egaler door en fijne lijntjes en oppervlakkige huidstructuren zullen verminderen.

Tarieven Peeling voor huidverbetering

GebiedenPrijs per behandelingAbonnement (8 behandelingen)
Gelaat of decolleté€ 80,00€ 550,00
Gelaat en hals€ 110,00€ 750,00
Gelaat, hals en decolleté€ 135,00€ 950,00
TCA peeling gelaat vanaf€ 195,00Nvt

Tarieven Peeling voor acné, rosacea, gevoelige huid

GebiedenPrijs per behandelingAbonnement (8 behandelingen)
Gelaat of decolleté€ 95,00€ 650,00
Gelaat en hals€ 120,00€ 825,00
Gelaat, hals en decolleté€ 140,00€ 950,00
Diepte reiniging€ 60,00
Plan een afspraak in!